Novosti

Druga radionica razvoja vještina i klub zapošljavanja

Druga radionica razvoja vještina i klub zapošljavanja

 Druga radionica razvoja vještina i klub zapošljavanja – Da, možemo i mi!

 U sklopu projekta Da, možemo i mi! i projektnih aktivnosti Stručna podrška i profesionalno usmjeravanje osoba s invaliditetom u sektoru turizma i ugostiteljstva održali smo drugu radionicu razvoja vještina osoba s invaliditetom. Radionica i interaktivni klub zapošljavanja održani su 25. kolovoza 2022. u prostorima Udruge slijepih Zagreb u Draškovićevoj 80.

Projekt Da, možemo i mi! polaznicima su predstavili voditelj projekta Mario Čubrić i kreator i organizator sadržaja Paulina Požarić. Radionicu su proveli partneri u projektu, stručnjaci iz Udruge slijepih Zagreb Latica Mirjanić i Goran Tomašković. Tema druge radionice bila je razvoj vještine javnog nastupanja osoba s invaliditetom čiji je cilj osnažiti osobe s invaliditetom savladavanjem vještina korisnih u radu u turizmu i ugostiteljstvu. Radionica je koncipirana na iznošenju različitih primjera primjene vještine javnog nastupanja i uvježbavanju držanja javnog govora. Dio polaznika sudjelovao je u radionici i klubu zapošljavanja online te su imali mogućnost online praćenja prezentacije i sudjelovanja u vježbama. Provedene su praktične vježbe u kojima su svi polaznici sudjelovali iznošenjem vlastitih primjera lošeg govora s kojim su se možda susreli prije, ako su imali takvo iskustvo. Polaznici su iznosili svoje primjere sa anegdotama i naveli eventualne probleme koje su imali prilikom javnog nastupanja. Potom su uslijedile vježbe i primjeri za savladavanje svakog sastavnog dijela javnog nastupanja, od tehnika kako napisati dobar govor i posebice kako održati dobar govor.

U klubu zapošljavanja predstavili smo korake koji su potrebni za pripremu strategije pronalaska posla, opisali kanale za pronalazak posla i vježbali pripremu za intervju za posao.  Pritom su polaznicima pruženi savjeti o tome kako na najbolji način odgovoriti na pitanje, odnosno shvatiti koji je cilj postavljenog pitanja na razgovoru za posao.

Sudionici su izrazili želju za pohađanjem ostalih radionica i klubova zapošljavanja u kojima ćemo vježbati razvoj vještine pregovaranja i rješavanja konflikta te samopredstavljanje na razgovoru za posao, pisanje molbe za posao s primjerima i pisanje motivacijskog pisma s primjerima.

Informacije

Projekt Da, možemo i mi! (UP.02.2.2.17) financiran je iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovih web stranica isključivo je odgovornost Ustanove za obrazovanje odraslih Galabanum.

eu am