Novosti

Klub zapošljavanja i radionice u veljači

Klub zapošljavanja i radionice u veljači

Tijekom veljače provedeni su klub zapošljavanja za osobe s invaliditetom i radionice Razvoj vještina donošenja odluka i planiranja i Rješavanje problema i postavljanja granica prema klijentima.

Sudionici kluba zapošljavanja učili su kako postaviti strategiju pronalaska posla, koje kanale koristiti za pretragu poslova i kako koristiti društvene mreže za pronalazak zaposlenja. Polaznici su primili savjete o pisanju molbe za posao te o predstavljanju vlastitih sposobnosti i vještina u životopisu i na razgovoru za posao. Nakon prezentacije održane su vježbe odgovaranja na moguća pitanja tijekom intervjua za posao na primjeru oglasa za posao Wellness savjetnik za prehranu i ljekovito bilje.

Na radionici Razvoj vještina donošenja odluka i planiranja polaznici su slušali predavanje o donošenju odluka i prevenciji sagorijevanja, a poseban naglasak stavljen je na radne, materijalne, ljudske i financijske resurse koji mogu spriječiti sagorijevanje ukoliko se upotrebljavaju na pravi način. Sudionicima su prikazani uzroci izgaranja: zahtjevi posla, nedostatak percipirane kontrole, nepostojeći sustav nagrađivanja i nedostatak podrške od šefova i kolega. Također su detaljno navedeni i objašnjeni simptomi i znakovi izgaranja na emocionalnoj, kognitivnoj, fizičkoj i bihevioralnoj razini, a svaki polaznik radionice je tijekom vježbi sprječavanja sagorijevanja naučio kako upravljati stresom i planirati vlastite radne obaveze.

U veljači je održana i radionica na temu Rješavanje problema i postavljanje granica prema klijentima, kojoj je naglasak bio na vježbanju načina rješavanja sukoba na radnom mjestu korištenjem osnovne strategije rješavanja sukoba: povlačenje, primjena sile, mirenje, kompromis i konfrontacija. Cilj ove vježbe bio je osnažiti sudionike za komunikaciju s konfliktnim osobama.

Provedba besplatnih radionica i klubova zapošljavanja za osobe s invaliditetom nastavlja se i u ožujku, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Informacije

Projekt Da, možemo i mi! (UP.02.2.2.17) financiran je iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovih web stranica isključivo je odgovornost Ustanove za obrazovanje odraslih Galabanum.

eu am