Novosti

Ljetne radionice razvoja mekih vještina

Ljetne radionice razvoja mekih vještina

Za nezaposlene osobe s invaliditetom u srpnju su u okviru europskog projekta „Da, možemo i mi!“ održane ljetne radionice razvoja vještina „Briga o drugima i rad u kolektivu“ i „Kreativno mišljenje i usluga po mjeri u sektoru turizma i ugostiteljstva“.

Sudionici radionica učili su o tome koja je važnost timskog rada i uklapanja pojedinca u kulturu organizacije u turizmu i wellnessu. Sudionicima je kroz prezentaciju predstavljeno pet faza timskog razvoja te vještina koje je potrebno razvijati za dobar rad u timu. Tijekom radionice opisane su najčešće prepreke razvoju svakog tima te je naglašena važnost team buildinga kao alata koji pomaže razvoju dobrih odnosa kroz neformalno druženje. Na kraju radionice polaznici su na primjeru pružanja wellness usluge savjetovanja o prehrani sukladno dobivenim ulogama vježbali rad u timu.

Sudionici su tijekom radionica na temu „Kreativno mišljenje i usluga po mjeri u sektoru turizma i ugostiteljstva“ učili o načinima praktične primjene kreativnog mišljenja te su sudjelovali u diskusiji o važnosti kreiranja usluga po mjeri i konkurentskoj prednosti tvrtki koje nude usluge po mjeri. Sudionicima su pojašnjene situacije u kojima se koriste usluge po mjeri te su izneseni primjeri dodatnih usluga definiranih od strane tržišnih segmenata prve, srednje ili niže klase. Poseban naglasak stavljen je na učinak pozitivnih i negativnih recenzija na wellness usluge, te posljedično na prodaju i marketing. Sudionici su u praktičnom dijelu radionice učili kako dizajnirati uslugu po mjeri prema posebnim zahtjevima klijenata u wellness centru.

Informacije

Projekt Da, možemo i mi! (UP.02.2.2.17) financiran je iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovih web stranica isključivo je odgovornost Ustanove za obrazovanje odraslih Galabanum.

eu am