Novosti

Održana završna radionica

Održana završna radionica

Održana završna radionica usavršavanja mentora i predavača

U novoopremljenim prostorima Ustanove za obrazovanje odraslih Galbanum u Samoborskoj cesti su tijekom rujna održane radionice namijenjene usavršavanju mentora i predavača u okviru projekta Da, možemo i mi!.

Radionice su organizirane unutar projektnog elementa Stručno usavršavanje predavača i mentora za rad s osobama s invaliditetom čiji je cilj razvoj i provedba programa usavršavanja za mentora osobama s invaliditetom za rad u wellnessu. Program je razvijen s fokusom na andragoške vještine te principe i metode rada s osobama s invaliditetom u području wellnessa te razumne prilagodbe u obrazovanju. U usavršavanju je sudjelovalo ukupno 13 mentora i predavača Ustanove za obrazovanje odraslih Galbanum i partnera u projektu Adhara centra za nutricionizam i ayurvedu te Holističkog centra Luna.

Aktivnost je provedena kroz 4 radionice tijekom kojih su mentori i predavači usavršili znanja iz područja wellnessa i svoje meke vještine te su stekli znanja iz područja rada s osobama s invaliditetom koja uključuju prepoznavanje oblika invaliditeta i pridruženih ograničenja, posebne načine komunikacije i korištenje posebne razumne prilagodbe u obučavanju i praktičnom radu te metode motiviranja osoba s invaliditetom za rad.

Tema završne radionice usavršavanja mentora i predavača za rad s osobama s invaliditetom u wellnessu bila je: Pristup osobama s osjetilnim invaliditetom u wellnessu – slijepe i slabovidne osobe, Pristup osobama s osjetilnim invaliditetom u wellnessu – gluhe i nagluhe osobe, Prodajni procesi u wellness centru.

Cilj završne radionice bio je prenijeti mentorima i predavačima znanje o načinu pristupa osobama s osjetilnim invaliditetom – slijepim i slabovidnim, gluhim i nagluhim osobama u wellnessu i znanje o prodajnim vještinama važnim za poslovanje wellness centra.

Mentori i predavači koji su sudjelovali u završnoj radionici usvojili su znanja iz sljedećih područja: Kako prepoznati i razumjeti wellness klijenta s oštećenjima sluha i vida, Način komunikacije s osobama s oštećenjima sluha i vida u wellness centru, Pristup osobama s oštećenjima sluha i vida u wellness centru, Pomoć osobama s oštećenjima sluha i vida u kretanju wellness centrom.

Radionica je također objasnila važne prodajne procese u wellness centru i ključna prodajna mjesta u wellness centru, a polaznici su kroz praktične vježbe Proces prodaje u zoni terapije učili kako odraditi veliku konzultaciju s klijentom koji je osoba s invaliditetom.

Zadnjeg dana provedbe radionica 30. rujna 2022., održano je završno druženje uz podjelu Potvrda o uspješno završenom stručnom usavršavanju za rad s osobama s invaliditetom u wellnessu. Zahvaljujemo na sudjelovanju svim polaznicima usavršavanja kojima će stečena znanja i vještine pomoći u njihovom radu s osobama s invaliditetom.

Informacije

Projekt Da, možemo i mi! (UP.02.2.2.17) financiran je iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovih web stranica isključivo je odgovornost Ustanove za obrazovanje odraslih Galabanum.

eu am