Novosti

Održane prve informativne radionice za poslodavce i zaposlenike

Održane prve informativne radionice za poslodavce i zaposlenike

U okviru Sajma hrane i zdravog življenja na Zagrebačkom velesajmu u prosincu je održana prva radionica za relevantne poslodavce i zaposlenike iz sektora turizma i ugostiteljstva. Druga radionica održana je u Opatiji za predstavnike Amadria Park hotelske grupacije. Radionice su održane s ciljem podizanja svijesti o pristupačnosti sektora turizma i ugostiteljstva osobama s invaliditetom i informiranja i senzibiliziranja poslodavaca o osobama s invaliditetom kao zaposlenicima i/ili korisnicima turističko-ugostiteljskih usluga.

Na početku svake radionice provedena je informativna anketa s poslodavcima i zaposlenicima s ciljem spoznaje njihovih mišljenja, iskustva i znanja o mogućnostima zapošljavanja osoba s invaliditetom. Pitanja su postavljena s ciljem stjecanja informacija o tome koliko su polaznici radionice upoznati s temom zapošljavanja osoba s invaliditetom/rada s osobama s invaliditetom i s ciljem uvida u poznavanje temeljnih pravnih pojmova iz područja zapošljavanja osoba s invaliditetom (kvotno zapošljavanje, zamjensko ispunjenje kvotnog zapošljavanja).

Na radionici su prezentirani primjeri dobre prakse zapošljavanja osoba s invaliditetom u sektoru turizma i ugostiteljstva. Sudionici su informirani o svim aktualnim mjerama i poticajima za zapošljavanje osoba s invaliditetom te im je na primjerima iz prakse prezentirano na koji način zapošljavanje osoba s invaliditetom može utjecati na konkurentnost tvrtke. Također su informirani o zakonskim obvezama prilagodbe prostora osobama s invaliditetom u sektoru turizma (wellnessa). Na primjerima dobre prakse iz Hrvatske i EU sudionici su saznali na koji način pristupiti osobama s invaliditetom koje su turisti odnosno klijenti koji koriste smještajne i ugostiteljske usluge.

Informacije

Projekt Da, možemo i mi! (UP.02.2.2.17) financiran je iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovih web stranica isključivo je odgovornost Ustanove za obrazovanje odraslih Galabanum.

eu am