Novosti

Održane radionice u studenom

Održane radionice u studenom

U studenom je održan novi ciklus radionica razvoja vještina za nezaposlene osobe s invaliditetom. Radionice se održavaju u prostorima Udruge slijepih Zagreb u Draškovićevoj 80, a za sve sudionike moguće je sudjelovanje online. Nakon svake radionice održani su i klubovi zapošljavanja u kojima su polaznici učili o tome kako kreirati životopis i molbu za posao, kako se pripremiti i predstaviti na razgovoru za posao te kako odgovoriti na različite kategorije pitanja na razgovoru za posao.

Prva radionica održana je 7.11. na temu Služba za korisnike u sektoru turizma i ugostiteljstva. Sudionicima su pojašnjene karakteristike žalbenog ponašanja kod ljudi sa naglaskom na individualne razlike među ljudima, uz napomenu da zadovoljstvo klijenta ne ovisi samo o njihovim naporima da riješe određene probleme na zadovoljavajući način. Krajnji cilj dobre korisničke podrške je lojalnost klijenta, za koju su sudionicima izneseni podaci o učestalosti promjene pružatelja usluga. Na radionici je predstavljena loša praksa korisničke podrške, poput dugog vremena čekanja, automatiziranog sustava i nedostatka empatije, a predstavljeni su i osnovni principi nagrađivane korisničke podrške. Cilj radionice bio je informirati sudionike o principima rada s klijentima i načinima pružanja podrške klijentima u sektoru wellnessa kako bi stekli vještinu uspješne komunikacije u mogućim stresnim uvjetima rada i potencijalno neugodnim situacijama.

16.11. održana je nova radionica na temu Briga o drugima i rad u kolektivu. Sudionici su usvojili znanja o važnosti timskog rada u turizmu i wellnessu i o svrsi timskog rada u odnosu na samostalni rad. Predstavljeno je pet faza timskog razvoja te vještina koje je potrebno razvijati za dobar rad u timu te su prikazani primjeri idealnog timskog rada (zajedničko odlučivanje, iznošenje ideja svakog pojedinca, donošenje odluka unatoč neslaganju, podržavajući odnosi, preuzimanje odgovornosti za pogreške). Raspravljalo se o ključnim problemima razvoja tima i o doprinosu team buildinga u razvoju dobrih odnosa kroz neformalno druženje

Za nove sudionike projekta 28.11. održana je radionica na temu Javno nastupanje. Sudionicima radionice su na primjerima održanih javnih govora prezentirane karakteristike „dobrih“ i „loših“ govora te su im pružani savjeti o tome kako napisati i kako se pripremiti za održavanje govora u javnosti. Svaki sudionik je potom u zadanoj vježbi osmislio svoj javni govor na temu po izboru i prezentirao ga svim polaznicima radionice. Cilj radionice bio je usvojiti znanja i savjete o tome što je dobar javni govor te su, u skladu s time, svi polaznici uspješno prezentirali svoj govor pred grupom.

Informacije

Projekt Da, možemo i mi! (UP.02.2.2.17) financiran je iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovih web stranica isključivo je odgovornost Ustanove za obrazovanje odraslih Galabanum.

eu am