Novosti

Provedene informativne radionice za poslodavce

Provedene informativne radionice za poslodavce

Tijekom veljače održali smo online radionice informiranja poslodavaca i zaposlenika o mogućnostima zapošljavanja osoba s invaliditetom. U radionicama su prezentirane sljedeće teme: Osobe s invaliditetom kao zaposlenici u sektoru turizma i ugostiteljstva, Utjecaj zapošljavanja osoba s invaliditetom na konkurentnost poslodavaca, Kvotno zapošljavanje, zamjenska kvota i dobra praksa zapošljavanja osoba s invaliditetom u Hrvatskoj i u Europskoj Uniji, Razumna prilagodba i univerzalni dizajn –  na primjeru sektora wellnessa i Osobe s invaliditetom kao turisti.

U radionicama su sudjelovale osobe na pozicijama direktora poduzeća, zaposlenici iz sektora ljudskih resursa i prodaje i zaposlenik koji je osoba s invaliditetom.

Na početku svake radionice provedena je online informativna anketa čiji rezultati su pokazali u kojoj mjeri su anketirani predstavnici poduzeća imali iskustvo zapošljavanja ili rada s osobama s invaliditetom, poznaju li tvrtke koje zapošljavaju osobe s invaliditetom, koliko su upoznati s pojmom kvotno zapošljavanje i s pojmom zamjenska kvota te jesu li informirani o poticajima koje poslodavac može ostvariti za zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Tijekom radionice sudionicima su prezentirani primjeri dobre prakse iz Hrvatske i Europske unije i iskustva nekoliko poslodavaca koji zapošljavaju osobe s invaliditetom. Polaznici radionice su naveli po nekoliko pozitivnih primjera hrvatskih tvrtki koje zapošljavaju osobe s invaliditetom s kojima su oni imali prilike surađivati i podijelili su svoja iskustva pri zapošljavanju novih djelatnika. Polaznici radionice pokazali su uglavnom dobru razinu informiranosti o postojanju kvota za zapošljavanje, a dodatno su informirani o pojmu zamjensko kvotno zapošljavanje i o načinima ispunjenja zamjenskog kvotnog zapošljavanja. Završno su prezentirane sve aktualne mjere i poticaji koje poslodavcima pruža Hrvatski zavod za zapošljavanje i koje su propisane u Pravilniku o poticajima za zapošljavanje osoba s invaliditetom koje osigurava i isplaćuje Zavod za zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom.

Informacije

Projekt Da, možemo i mi! (UP.02.2.2.17) financiran je iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovih web stranica isključivo je odgovornost Ustanove za obrazovanje odraslih Galabanum.

eu am